ADI Salubritate nu prelungește contractul cu Supercom, operatorul care colectează gunoiul în județul Dâmbovița

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Reabilitarea Colectării, Transportului, Depozitării și Prelucrării Deșeurilor Solide în Județul Dâmbovița” denumită de astăzi „Managementul Integrat al Deșeurilor în Județul Dâmbovița” a decis să nu prelungească contractul cu Supercom, operatorul care colectează, în acest moment, gunoiul menajer din județul Dâmbovița.

Revelion 2018

Aceasta înseamnă că serviciul va fi scos la licitație. Autoritățile speră ca noul contract pentru serviciile de colectare şi transport să fie încheiat până în luna iunie a anului viitor, atunci când expiră contractul Supercom.

Societatea a preluat serviciile de colectare şi transport pentru gunoiul menajer din întreg județul Dâmbovița în anul 2010. În cei 7 ani de derulare a contractului, s-au înregistrat numeroase probleme în funcționarea acestuia care fac obiectul unui audit. Plata pentru serviciu este constituită ca taxă la nivelul întregului judeţ, iar neplata sa atrage creanţe la bugetul administraţiilor locale.

În acest moment taxa de habitat de 21 de lei, cu trei lei mai mare decât în 2016. Persoanele singure plătesc 12 lei, dâmboviţenii plecaţi în străinătate 8 lei pe lună, iar instituțiile publice 50 de lei. La aceștia se adaugă cotizație suplimentară a Unităților Administrativ Teritoriale.

Printează articolul Printează articolul

#Citeste si:Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public si nici nu va fi folosit in scopuri promotionale

Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂Lasă un răspuns