180 de locuri de muncă, nou create, în Parcul Industrial Moreni (FOTO)

Parcul Industrial Moreni se află într-o continuă dezvoltare. La începutul acestui an, a fost repusă în funcţiune o hală, construită de Consiliul Judeţean, fiind transformată într-un spaţiu de producţie, ce a costat Parcul Industrial aproximativ 950.000 de lei. Aici au fost create 180 de locuri de muncă în domeniul confecţiilor, iar noul chiriaş, societatea Million Design, vrea să mai creeze alte 40 de locuri de muncă.

 “În anul 2002, Guvernul de atunci a dat Consiliului Judeţean Dâmboviţa o fabrică de prelucrare a fructelor şi legumelor confiscată, adusă la Parcul Industrial de la Mija. Timp de 10 ani de zile nu s-a găsit o soluţie de punere în funcţiune şi în anul 2012 am considerat că trebuie să fac ceva. Primul lucru pe care l-am făcut, am luat toate componentele de hală-se mai furase câte ceva-am discutat cu domnul director Petrescu şi am decis să punem în funcţiune o capacitate nouă de producţie. Sunt mulţumit că am făcut acest lucru, pentru că aici lucrează 180 de oameni, o firmă care are un proprietar din Prahova. Firma are sediul în municipiul Moreni. Este plătitoare de taxe şi impozite în Dâmboviţa şi este important şi pentru Consiliul Judeţean şi pentru municipalitatea din Moreni”, a declarat preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu astăzi, la inaugurarea halei, unde au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, judeţene şi parlamentari.

”Sperăm într-o extindere, sperăm în a face lucruri cât mai bune. De asemenea, mulţumim întregului colectiv care ne-a ajutat să face această fabrică să fie în funcţiune de la data de 6 ianuarie ”, a declarat Irina Ioniţă, directorul societăţii Million Design.

La vizita făcută astăzi de Consiliul Judeţean, alături de presă, în Parcul Industrial, au fost prezenţi, alături de directorul parcului industrial, inginer Mihai Petrescu, preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele CJD, Ioan Marinescu, prefectul judeţului, Victor Sanda, primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, deputaţii Ionuţ Săvoiu, Radu Popa, Georgică Dumitru şi administratorul public al judeţului, Alexandru Oprea.


Preşedintele CJD şi primarul din Moreni au anunţat cu această ocazie şi o serie de proiecte pentru Parcul Industrial Moreni, dar şi pentru municipiu.

Astfel, a fost încheiat  un contract pentru 1,5 hectare cu o firmă ce va realiza produse zincate, ce ar urma să creeze 80-100 de locuri de muncă, într-o hală construită pe banii lor. De asemenea, s-a încheiat o asociere între trei firme ce au câştigat licitaţia pentru modernizarea şi extinderea sistemului de alimentare cu energie electrică a parcului industrial, lucrare estimată la 40 de miliarde de lei, bani europeni. Lucrarea va fi realizată în acest an.

Preşedintele CJD a mai anunţat un proiect de extindere a parcului cu 20-22 de hectare, dar şi intenţia de vânzare a spaţiilor existente chiriaşilor care le folosesc, lucru ce ar permite construcţia unor noi hale, va elimina cheltuielile cu reparaţiile curente, de întreţinere a acestora.

În prezent, în Parcul Industrial Moreni îşi desfăşoară activitatea 28 de firme, pentru care lucrează 1000 de salariaţi, în domeniile confecţiilor textile, depozit, execuţie matriţă, echipamente de securitate pentru bănci.

În prezent, parcul are 10 hectare de teren în green field, adică elemente de infrastructură, iar 14,7 hectare brown field, adică teren cu construcţii.

Edilul din Moreni spune că parcul este unul foarte important pentru economia oraşului, în condiţiile în care din cei 4500 de salariaţi ai oraşului, majoritatea sunt încadraţi în parcul industrial. Acesta a profitat de prezenţa în parc pentru a anunţa faptul că se lucrează în municipiu la infrastructură şi în 2014 se vor termina lucrările de alimentare cu apă şi lucrările de canalizare, iar prin asocierea cu CJD, se va lucra şi la drumul care face legătura între Moreni şi Târgovişte. Acesta a precizat că îmbunătăţirea infrastructurii va face Moreniul mai accesibil investitorilor, mai ales că oraşul este un poziţionat în vecinătatea Ploieştiului, o zonă importantă din punct de vedere economic şi industrial.

 Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca