ortooxacell kiss2022.gif Flax

Un kinetoterapeut tâgoviștean urcă pe podiumurile concursurilor de culturism

O poveste de viață impresionantă stă în spatele unui corp plin de mușchi. Corpul îi aparține lui Andrei Alexandrescu, un sportiv in vârstă de 40 de ani, din municipiul Târgoviște, care de curând a obținut locul al III-lea la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness, care a avut loc la Bistrița. Andrei și-a descoperit pasiunea pentru culturism în liceu, când a început să se antreneze într-o sală de box.

De 25 de ani muncește în sala de forță pentru a avea un trup impresionant, dar și pentru a face performanță la nivel mondial, chiar dacă acest sport nu este atât de promovat, urmărit și practicat. Andrei încearcă să-l facă cunoscut, întrucât pentru el culturismul înseamnă tot. „Reprezintă cam tot. Nu prea se poate nimic fără sport! Toată lumea mă cunoaște după treaba asta și mă asociază cu acest tip de mișcare, culturismul.”

A participat la o competiție de culturism pentru prima dată în anul 1999. De atunci a obținut nenumărate titluri de campion: campion la Cupa României, categoria 65 de kilograme; campion la Cupa ANEFS. În anul 2009 a fost vicecampion național, în 2011, campion absolut, iar în 2017, la Masters a fost campion național la categoria 80 de kilograme și campion absolut per total. Andrei a făcut o pauză de aproximativ 8 ani, timp în care a urmat stagiul militar și a fost plecat in două misiuni în Irak și în Afganistan. Familia l-a convins, însă, să renunțe la viața de militar, mai ales după ce un coleg de-ai săi și-a pierdut viața în misiune. Andrei a rămas acasă și a ales meseria de kinetoterapeut.

Acum lucrează cu copiii, în cadrul Spitalului Județean din Târgoviște, la Gura Ocniței. Văzând că timpul ii permite, a decis să se întoarcă la antrenamentele din sala de forță, unde merge și de două ori pe zi. Pe lângă sport, ține și un regim alimentar foarte strict, pentru a fi în formă la competițiile de culturism. „Mâncare…ca surse de proteine, pieptul de pui, de curcan, pește, albușuri de ou și la carbohidrați orez, ovăz și cam atât, plus salate. Nu este un regim foarte sănătos, fiind hiperproteic, dar doar așa poți ajunge într-o formă foarte bună.” Acum este un sportiv care reprezintă cu onoare țara, dar și un kinetoterapeut care face minuni cu prichindeii care au probleme de sănătate. Colegele sale de la Spitalul din Gura Ocniței se mândresc cu Andrei, îi urmăresc performanțele și îl felicită pentru munca depusă în sala de forță.

Sportivul încearcă să atragă și copiii către culturism și este chiar mentor pentru câțiva viitori sportivi. Culturistul nu are de gând să renunțe prea curând la acest sport, din care nu are niciun fel de beneficiu financiar, ci este pură pasiune. Spune că se va antrena toată viața și cel mai bun exemplu pentru el a fost în japonez care a participat la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness 2017, la vârsta de 80 de ani.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media