ortooxacell kiss2022.gif Flax

TÂRGOVIȘTE: Cadre militare în activitate și în rezervă au marcat Ziua Artileriei Terestre

Cadrele militare active şi în rezervă din arma Artilerie şi Rachete Terestre din Garnizoana Târgovişte au aniversat la 10 noiembrie 2016, 173 de ani de existenţă a Artileriei Române Moderne.

Activităţile au  fost desfăşurate în spiritul tradiţiilor militare naţionale, în conformitate cu regulile protocolare şi au debutat cu depuneri de coroane de flori la Cimitirul de Onoare Românesc din incinta U.M. 01402. În continuare la Biserica garnizoanei Târgovişte, printr-o slujbă religioasă au fost pomeniţi colegii artilerişti tereştri care au trecut în nefiinţă.

După care, la Cercul Militar din Târgovişte s-a desfăşurat un simpozion unde organizatorul evenimentului Col.(r) Marinică ŞERBAN a evocat însemnătatea armei Artileriei Terestre în conştiinţa neamului, Col.(r)dr. Romică CERNAT fost comandant al garnizoanei Târgovişte a prezentat contribuţia artileriei române în Primului Război Mondial şi a evocat câteva personalităţi ale artileiriei terestre depre care se stie mai putin că au fost formaţi în această armă, respectiv: savantul Henri Coandă, dar si regele Carol I. În continuare mr.(r) Sorin Olteanu a prezentat cateva aspect inedite despre aprovozionarea Armatei României în Primul Război Mondial.

Simpozionul a continuat cu citirea de către Lt.col.Mircea PRUNACHE a mesajului Şefului Statului Major al Forţelor Terestre, dedicat acestei aniversări.

În ultima parte, celor prezenţi le-au fost înmânate diplome aniversare şi plachete.

La final, organizatorul evenimentului Col.(r) Marinică ŞERBAN a mulţumit participanţilor şi a promis că va face tot posibilul ca aniversarea Zilei Artilerie în garnizoana Târgovişte să capete un caracter permanent.

La activitate în afara celor amintiţi mai sus au participat cadre militare active şi în rezervă din arma artilerie din garnizoană, între care Col.(r)dr. Vasile RADU şi Col.(r) Constantin GOGLEA, dar şi alti invitaţi care s-au arătat încântaţi de eveniment.

 

Preşedintele comitetului de organizare

Col. (r) Marinică ŞERBAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media