ortooxacell kiss2022.gif Flax

Producție bogată la Lungulețu, dar prețul verzei este scăzut de viermii care o găuresc

A început sezonul de tăiat varza la Lunguleţu. Agricultorii din cel mai mare bazin legumicol din ţară se mândresc cu o recoltă destul de bună, spun ei. S-au luptat cu seceta, pe timp de vară, şi au reuşit să salveze producţia, însă, nu au putut combate dăunătorii. Viermii găuresc foile de varză, iar ţăranii sunt nevoiţi să o cureţe cât mai mult pentru a da bine în obor.

„Se curăţă două trei frunze şi este bio, că de aceea au intrat viermii în ea, pentru că nu am aplicat soluţii. Nu e arătoasă, dar e bună. Dacă nu se vinde o dăm la păsări. Ne e milă de ea că e mare şi am îngrijit-o, am udat-o.”

„E un vierme care o atacă. O manancă în faţă…o curăţăm, o curăţăm, destul de mult şi asta e. Clienţii ştiu despre ce este vorba, dar spun să mai lăsam la preţ că e mâncată.”, spun agricultorii.

Cu aproximaţie, producţia este de 30 de t/ha, în acest an. În prezent, la Lunguleţu, varza Bucharest se vinde cu 0,50 de lei/kg – 0,60 de lei/kg, iar cea românească, cu foile moi, numai bune pentru sarmale, cu 0,70 lei/kg – 0,80 lei/kg. Comercianţii din alte judeţe o cumpără fără a sta prea mult pe gânduri şi o vând prin satele din Argeş şi Prahova cu 1 leu/kg – 1,5 lei/kg. În aproximativ două zile reuşesc să vândă maşini întregi de varză şi se întorc la Lunguleţu. Din aceasta afacere, cel mai bine ies, ca de obicei, samsarii.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media